Opinionsblogg

Stackars Bianca

 

I någon veckas tid har vi nu kunnat följa turerna kring Bianca Ingrossos vara eller icke vara som feminist. Det hela är i efterhand ett praktexempel på hur man bevisar sin poäng, i detta fall att feminism gått för långt.

Bianca förde nämligen ett ganska spontant resonemang om feminism i allmänhet i sin podd ”Alice & Bianca - Har du sagt A får du säga B”. I samband med det så sa hon t ex att hon tycker att kompetens ska väga tyngre än kön och rent generellt att feminism stundvis går för långt. Det skulle hon aldrig ha gjort. Naiv är den som tror att man som offentlig person tillåts uttala sig utanför ramarna för åsiktskorridoren helt ostraffat.

Hatstormen som följde lät inte vänta på sig och flera medier belyste det hela. Enligt Bianca själv resulterade det i att hon låg hemma en hel vecka som en konsekvens av allt hat. Naturligtvis så tvingades hon be om ursäkt och rätta sig in i ledet, vem vet vilken medialkyla som annars väntat hennes annars lovande karriär?

Sammanfattningsvis kan man således beskriva händelseförloppet som följer;

  1. Bianca distanserade sig lite lätt från feminism och hävdade att det ibland gått för långt.

  2. Hon möttes av en massiv hatstorm från feminister.

  3. Hon tvingades be om ursäkt för att avsluta hatet och säkerställa karriären.

Reaktionerna är skrämmande och det är svårt att förstå hur någon feminist kan hävda att de tror på jämställdhet samtidigt som de hatar och hotar oliktänkande unga kvinnor till lydnad. Kvar blir då dessvärre endast den politiska vänsterindoktrinering och det utbredda manshatet som Bianca ämnade problematisera. Dessvärre är Bianca garanterat för nojig och orolig för att våga konstatera att hennes initiala resonemang minst sagt visade sig stämma.

Bianca är knappast den första eller den sista att hamna i skottgluggen för denna politiska rörelse som ständigt understöds av etablerade politiker och media. Det är därför upp till oss andra att våga ifrågasätta, utmana och kritisera dagens urspårade feminism. Låt oss verka för ett jämställt samhälle fritt från kvinnohatandefeminister.

Tobias Andersson
Nationell talesperson, Ungsvenskarna.

Kommentarer

Kommentera