Blogg

Regeringen Löfven, detta är mer än förkastligt!

Sverige är ett land där säkerhet skall vara av högsta prioritet. Säkerhet gällande riket samt säkerhet gällande den enskilda individen som bidrar till- och lever i Sverige.


Detta för att Sverige är ett fritt och demokratisk samhälle där du ska få yttra dig, där du ska få friheten du förtjänar och sist men inte minst - säkerheten du förtjänar. Att då läcka sekretessbelagda register till Östeuropeiska IT-tekniker som inte säkerhetskontrolleras är absurt.


Jag har svårt att släppa att de svenska poliser, de medborgare med skyddad identitet, de medborgare med bepansrade fordon och all information om Sveriges vägar, broar, hamnar och T-banor har läckts ut till östeuropeiska IT-tekniker som inte har säkerhetskontrolleras. Att sekretessbelagd information gällande rikets säkerhet ligger i händerna på IT-tekniker som inte ska ha tillgång till informationen. Endast för att spara pengar och påskynda processen - Det är en hemsk tanke.


Vi i Ungsvenskarna Skåne anser att det är ett oerhört skadligt agerande som har äventyrat Rikets säkerhet och vi ser positivt till en misstroendevotum mot den sittande S-regeringen efter riksmötets öppnande i September. Vi anser att en regering ska arbeta för folkets- och för Sveriges bästa och därför öppnas det frågetecken när regeringen ska ha informerats om beslutet att strunta i svenska lagar och fått varningar av SÄPO redan i februari 2016 men avskedat transportstyrelsens dåvarande generaldirektör Maria Ågren först ett år senare.


Ett annat argument för att väcka en misstroendevotum mot regeringen är deras bristande interna kommunikation när det gäller den här oerhört viktiga frågan. Inrikesminister Anders Ygeman (S) fick information om skandalen redan i Januari förra året och två månader senare fick Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ta del av informationen.


Däremot finner jag det oerhört intressant att det ansvariga statsrådet, Infrastrukturminister Anna Johansson (S) och Statsminister Stefan Löfvén (S) fick ta del av informationen i Januari i år… Inte ens på min gymnasieskola tiger elever för lärare om det är något allvarligt så har skett… Så jag finner en stark ironi i att regeringen inte klarar av att prata med varandra internt gällande något som äventyrar rikets säkerhet när till och med mina klasskamrater kan prata med varandra och lösa upp bråk eller hetsiga diskussioner - trots att det i princip aldrig behövs.


Men vi i Ungsvenskarna Skåne anser att regeringen Löfven borde ha angett var sitt nyårslöfte i slutet av förra året gällande att förbättra den interna kommunikationen i regeringen, så att Sverige inte ska behöva hålla andan för såna här, eller liknande skandaler igen...


Vi anser även att statsministern borde ha gett ett extra nyårslöfte - att han ska ta sig i kragen och börja förmedla en mer uppseendeväckande syn på ledarskap än vad han har gjort under presskonferensen 24/7 då han först uttalade sig efter hela åtta dygn.


För att avrunda så vill jag vända mig direkt till dig som läser den här artikeln… Glöm inte när du går till valurnan nästa år att Sverigedemokraterna däremot har motionerat om att de trafikuppgifter som ska lagras av leverantörer i Sverige ej ska få lagras utanför Sveriges gränser samt att vi har budgeterat för ett förstärkt IT-försvar som bland annat ska tillhandahålla säkra datasystem för svenska myndigheter. Glöm inte det 9 september 2018.


Filip Persson
Regional Kontaktperson, Ungsvenskarna Skåne
Ledamot, SD Bromölla

Mest lästa inläggen

Tobias Andersson

The Meme War: Låt inte Bryssel kontrollera era memer

Kriget om memer har börjat. På ena sidan står vanligt folk – killar och tje...

Tobias Andersson

Avvecklingen av Sveriges kommunikationsnät

Sverige är en av världens mest tekniskt utvecklade länder, men varför straf...

Tobias Andersson

Regeringens svek mot hedersoffren

Sedan valet år 2014 har Sverige haft en regering bestående av Socialdemokra...

Tobias Andersson

EU är kolossen på lerfötter

Kampen om EU:s framtid hårdnar. I allt fler länder så har EU-skeptiker komm...