Opinionsblogg

Nytt år, nya möjligheter

 

Merparten av oss alla har nu firat jul och nyår med goda drycker och god mat. Jag kan själv tillkännage att jag ökat i vikt på grund av all julmat, något som jag knappast är ensam om.

Något som också har ökat förutom min vikt är problematiken kring nyårsraketer. Vi har alla sett vilket inferno som inträffade på nyårsafton på Möllevångstorget i Malmö samt att byggnader förolyckats tack vare vederbörande problematik likaså.

På nyårsdagen fick världen vakna upp till ytterligare en tragisk nyhet. Nämligen att Istanbul drabbades av ytterligare en tragedi i terrorismens namn. Det är viktigare än någonsin förut att vi visar vårt förakt mot de barbariska demokratisabotörerna och visar vår samhörighet till de som värnar och kämpar för demokratin i demokratins namn.

Det är drygt ett och ett halvt år kvar till valdagen den 9 september 2018. Ett datum där svenska folket skall avkunna sin dom. Endera kommer folket i fråga att rösta för en fortsatt försämring av samhället eller kommer de att rösta för en förbättring. Det står folket fritt att fatta beslut i frågan, därav vårt demokratiska system. Vår uppgift å andra sidan blir att visa att vi är starkare än någonsin förut och att vi tar striden för en förbättrad samhällsordning för våra invånare.

Vårt moderparti kommer att fortsätta bedriva en politik med hårda nypor. Vi ska på sikt sjösätta en politik som ska dränka kulturelitens argument om att ”Sverige aldrig varit säkrare” eller att ”brottsligheten aldrig varit lägre”. Vi vet att våra väljare samt en betydande del av samhällets invånare inte delar den verklighetsbeskrivningen.

Det finns lika många verklighetsbeskrivningar som det finns människor. Vissa människor menar att jorden är platt, andra menar att mänskligheten aldrig besökt månen men många delar nog verklighetsbeskrivningen om att kriminaliteten och osäkerheten fått övertaget i vårt samhälle.

Vem har inte hört kapten Haddock skrika bomber och granater?


Begreppet bomber och granater har fått en ny innebörd. Begreppet som tidigare var komiskt förankrat kan nu appliceras in i alla handgranatsattacker och skottlossningar som inträffade det gångna året. Dessvärre dödades oskyldiga vuxna och barn i attackerna, något som är djupt beklagligt. Sverigedemokraterna var det enda parti som både inför och efter det gångna året tydliggjorde att vi ville skärpa straffen och vi har inte rubbat oss en meter i det avseendet.

Vår politik går att likna med livsuppehållande åtgärder. Hade vi styrt Sverige hade färre individer förolyckats av kriminalitetens barbari. Hade vi styrt Sverige hade färre drunknat i medelhavet och fler hade fått behövlig hjälp på plats istället för att fly. Politik handlar om prioriteringar. Vår prioritering är och kommer alltid att vara att folk flest ska ha det bäst, resterande etablissemangs politiska prioritering å sin sida är att säga det väljarna vill höra.

Att lova allt till alla är möjligt, att genomföra det man lovat är en annan femma. Vi lovar inte allt men vi lovar något. Något är att våra äldre får en dräglig tillvaro och att människor inte längre ska oroa sig för bomber och granater.

Albin Karlsson
Studentpolitisk talesperson för Ungsvenskarna

Kommentarer

Kommentera