Opinionsblogg

MUF och dess miljöpartister - TT

Det kan inte ha undgått många att Ungsvenskarna väldigt sällan drar jämnt med MUF. Vi har helt enkelt grundläggande skillnader i vår syn på världen i allmänhet och Sverige i synnerhet.

 

Ungsvenskarna förespråkar ett Sverige inom vilket man erkänner och förstår kopplingen mellan dåtida, nutida och framtida generationer. Vi förstår vikten av att värna och försvara det vi ärvt samtidigt som vi förändrar för att förbättra Sverige så att vi med stolthet kan lämna över landet till kommande generationer. MUF å andra sidan, med sin liberala utgångspunkt, saknar ofta förståelse för vikten av moral, etik och nationell stolthet i dagens politik.

 

Den grundläggande ideologiska skiljelinjen resulterar bland annat i att MUF inte ser problematiken med att ha öppna gränser och således successivt skänka bort det vi ärvt och som vi borde värna till asylsökande. Asylsökande som inte sällan bistår i lägre grad till vårt gemensamma samhälle och som i många fall direkt bidrar till en destruktiv samhällsutveckling som nu resulterat i flertalet samhällskriser både ekonomiskt, socialt och kulturellt.

 

Det fanns dock en tid då MUF bestod av rakryggade borgerliga tänkare som allra helst ville äta sossar till frukost och tillbringa resten av dagen åt att fundera över skattesänkningar och konservativa ideal. Den tiden är dock sedan länge förbi, vilket ofta gör sig påmint. Därför var det kanske ingen förvåning att två stycken, relativt högt uppsatta, MUF:are nu gick ut och uttalade sin önskan om att regera tillsammans med Miljöpartiet (http://www.svd.se/mufare-alliansen-bor-samarbeta-med-mp).

 

Vid flertalet tillfällen har jag i samband med diskussioner med diverse medlemmar i MUF undrat vad fasiken de gör i vad som borde vara ett borgerligt ungdomsförbund. Detta då deras värderingar snarare hört hemma i Grön Ungdom, inte minst när det kommer till migration, integration, moral och feminism. För dessa förvirrade socialliberala feminister ligger självklart Grön Ungdom nära till hands och att då önska sig ett regeringssamarbete med MP ter sig naturligt.

 

Denna önskan från vissa MUF:are förkastades dock idag av det, på allvar, borgerliga Moderata Studentförbundet. FMSF deklarerade istället Miljöpartiets regeringsoduglighet, samt bristfälliga politik och konstaterade därefter att de inte borde vara en aktuell regeringspartner för Moderaterna (http://www.svd.se/hellre-stod-av-sd-an-samarbete-med-mp). Då återstår egentligen endast Sverigedemokraterna som aktuell ytterligare samarbetspartner vilket det känns som att FMSF ser som ett betydligt bättre alternativ än MP.

 

Det är glädjande att riktig borgerlighet återfinns i Sverige, allt för ofta känns det som de tankesätten helt bytts ut mot naiva drömmar om en globaliserad värld utan gränser, konflikter eller moraliska värderingar.

 

De miljöpartistiska krafterna i MUF trivdes garanterat bättre under Fredrik Reinfeldts "öppna era hjärtan"-tid. Deras värderingar kommer dock inte kunna ha en plats i det parti som Anna Kinberg Batra kommer behöva skapa för att lyckas behålla de väljare som annars så snabbt överger dem i förmån för oss. Däremot spår jag en renässans av, i alla fall påstådd, konservativ borgerlighet inom Moderaterna.  

// Tobbe

Kommentarer

Kommentera