Opinionsblogg

Låt er inte luras!

I kölvattnet av moderaternas omläggning av migrationspolitiken har en del väljare ställt sig frågan vad som egentligen skiljer deras ståndpunkter mot de vi driver i Sverigedemokraterna. När det beskrivs som ett närmande är det viktigt att vi som parti kommer till klarhet med hur det faktiskt lägger till.

Det hjälper föga att basunera ut att vi minsann var först med att tycka en viss sak, partier omprövar sin politik och vi får helt enkelt istället uppskatta att politiken numera spelas på Sverigedemokraternas planhalva. Vad som framförallt skiljer oss åt är synen på integration och framförallt synen på det mångkulturella samhället.

Moderata företrädare med ansvar för migrations och integrationsfrågor återkommer ofta till att det måste vara ordning och reda i mottagandet. I Aktuellt den 26 oktober i år fick Johan Forsell frågan om hur många människor som kan komma till Sverige, varpå han svarade: ”Man kan säga såhär att i år kommer vi bevilja 50,000 uppehållstillstånd i just asyl och anknytning och det tycker jag är en ganska hög siffra faktiskt. Men sen beror det på, gör vi nu rätt steg framöver, om vi tar steg för att minska utanförskapet och stärka integrationen så kanske det ser annorlunda ut framöver.”

Just den senare meningen säger en hel del om moderaternas grundprinciper i invandringspolitiken. Så länge mottagandet och integrationen fungerar kan de absolut tänka sig en invandring på så mycket som 50,000 människor per år i bara asyl och anhöriginvandring. För att ha någon som helst trovärdighet menar jag att Moderaterna måste inse att integration är mer än att bara få ett arbete och att det mångkulturella samhället inte fungerar.

För mig handlar integration dels om att få ett jobb och följa lagen, men framförallt att lära sig språket, förstå våra sociala koder, handla efter våra normer och leva enligt den västerländska moral som gjort vårt land och vår kontinent så stark. Med andra ord, den nya invånaren ska anpassa sig efter vårt sätt att leva. Detta brukar vi benämna som assimilation.

Gällande frågan om det mångkulturella samhället var detta samhälle inte något som skapades efter invandringskaoset hösten 2015. Det mångkulturella samhället har varit under ständig uppbyggnad under decennier, till en början i våra förorter men med tiden har det smugit sig allt närmare in i de mer centrala delarna av våra städer.

Som en konsekvens av detta ser vi i dagens Malmö ser vi hur bostadsrättsföreningar sätter upp stängsel runt sina tomter, för att komma in på vissa krogar behöver man gå genom en metalldetektor, vi monterar upp pollare vid gågator för att förhindra terrorattentat och synagogan övervakas av vakter. På senare tid har sjukhuset haft problem med att kriminaliteten tagit sig dit – då föreslår Moderaterna grindar runt sjukhusen. Varför istället inte komma tillrätta med vad som ligger bakom grundproblemen?

I moderaternas Sverige kommer den som ha råd kunna köpa sig en bostad långt från problemen, dessa personer kan utrusta sina hus och bilar med larm för att förhindra stölder. Vissa bostadsområden har till och med anställt patrullerande ordningsvakter för att förhindra brott. I moderaternas Sverige låser vi in oss i skyddade områden och låter andra kontrollera vår trygghet.

Så även om invandringen, mot förmodan, på något sätt skulle vara en ekonomisk vinst för Sverige, är vi beredda att leva i konsekvenserna av denna mot förmodan ökade ekonomiska vinning?

Moderaternas Sverige är inte mitt Sverige. I mitt Sverige ska människor kunna gå trygga på våra gator utan rädsla för att bli utsatt för brott och i mitt Sverige ska man, precis som tidigare generationers svenskar, inte behöva ha varken larm eller patrullerande vakter i sina bostadsområden.

Skillnaden är med andra ord glasklar. Vi behöver avfärda idén om mångkulturalism och återgå till idén om att det krävs mer än ett arbete för att bli en del av det svenska samhället. Det är helt enkelt Europas och Sveriges gränser som måste stärkas för att vår vardag inte ska behöva förhindras metalldetektorer, stängsel och murar.

 

Pontus Andersson, 2:e vice talesperson Ungsvenskarna SDU

 

Kommentarer

Kommentera