Opinionsblogg

Ett insikternas år

 
Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss. Inte minst politiskt. I decennier har rena lögner tagits för sanningar, men denna ordning fick under det gångna året ett efterlängtat slut.

Våra stora utmaningar framöver rörde tydligen varken normkritik, inkludering eller mångfald, utan den krisande skolan, undermåliga vården och hur vi får vårt samhälle att bli ett igen. Oron över samhällsutvecklingen var inte isolerad till några rasister i Grums, utan etablerad i alla samhällsskikt och något att ta på allvar. 
 
Flyktingar kom inte springandes från bombregn utan kom som migranter efter åratal i säkra länder och de så kallade ensamkommande flyktingbarnen var varken ensamkommande, flyktingar eller barn. Invandringen var inte en lönsam samhällsviktig investering utan en kostnad som kommer stå generationer av svenskar dyrt.

Försvaret var livsnödvändigt för att säkra medborgarnas trygghet, inte ett perverst särintresse för ett gäng machosnubbar. Etablerad media och public service var inte så opartiska vi ville tro, utan vartenda ord skulle tas med en nypa salt.

Var tog godhetsapostlarna vägen, de som satt i sina våningar på Östermalm och predikade om hur lönsam invandringen var? Vi slutade bry oss. Slutade lyssna. Slutade ge dem utrymme. Deras vänner i regeringen bytte linje, vände 180 grader. Nu är det bara en tidsfråga innan även godhetsknarkarna kryper till korset.

En stor andel av kultureliten, makteliten och den kulturella eliten har surt fått vakna upp. Etablissemanget har fått en verklighetslavett. Nu delar allt fler samma problembild och det har blivit dags att lämna ”det här är en utmaning”-snacket bakom oss.

Låt 2017 bli lösningarnas år!

Findel Madison, ledamot i Ungsvenskarnas verkställande utskott

Kommentarer

Kommentera