Blogg

Ungsvenskarna på Landsdagarna!


(På bild syns vår nya partistyrelse)
 
 
Nu i helgen avhandlades partiets Landsdagar och självklart var Ungsvenskarna på plats. Som bekant hade vi lämnat in flertalet motioner på förhand och dessa tog vi strid för på plats. Alla närvarande ungsvenskar vågade sig upp i talarstolen för att tala inför partiets alla ombud.


Den mest livligt debatterade av våra motioner var onekligen den om att samkönade par ska få adoptera. Partiet var innan Landsdagarna för att samkönade får adoptera när det gäller närstående adoptioner. Detta utgör i praktiken 99,5% av de samkönade adoptioner som sker i Sverige varpå Ungsvenskarna anser att partiet borde acceptera även de sista fem promillena. 


Partistyrelsen hade i sitt svar gått oss tillmötes och lovat att man inför kommande revidering av principprogrammet skulle ta det i beaktande. Efter en lång debatt var det även den skrivelsen som bifölls vilket ändå får ses som positivt.


Ett par av våra andra motioner fick vi igenom helt eller åtminstone delar av dem. Partiet kommer framöver t ex att driva frågan om civilkuragelagstiftning, utökade öppettider på Systembolaget, samt att skoluniform ska vara valfritt för skolorna, inte något tvång. Detta får ses som stora segrar för förbundet och vi är överlag nöjda.


En av våra viktigaste syften som förbund är just att påverka och utveckla partiets politik i linje med vad vi tror gagnar Sveriges unga samt vad våra yngre sympatisörer önskar. Det arbetet äger inte bara rum på Landsdagarna vartannat år utan sker kontinuerligt och successivt runt om ute i hela landet på olika sätt.


Vill du vara med och påverka partiet och i förlängningen Sverige? Maila info@ungsvenskarna.se så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt person! 😊

Mest lästa inläggen

Tobias Andersson

The Meme War: Låt inte Bryssel kontrollera era memer

Kriget om memer har börjat. På ena sidan står vanligt folk – killar och tje...

Tobias Andersson

Avvecklingen av Sveriges kommunikationsnät

Sverige är en av världens mest tekniskt utvecklade länder, men varför straf...

Tobias Andersson

Regeringens svek mot hedersoffren

Sedan valet år 2014 har Sverige haft en regering bestående av Socialdemokra...

Tobias Andersson

EU är kolossen på lerfötter

Kampen om EU:s framtid hårdnar. I allt fler länder så har EU-skeptiker komm...

Blogg

Ett år med Ungsvenskarna

 

 

 

Det har nu gått ett år på dagen sedan jag gick på det första mötet med ungsvenskarna. Min bakgrund ligger ursprungligen med socialdemokraterna så det var med en viss skräckblandad förtjusning som jag hade sökt kontakt med förbundet.

Med sju år i ryggen i vad jag allt för sent insett vara fel parti om man inte är feminist eller vill bedriva folkhemspolitik så var man något spänd inför första mötet, vad skulle folk tycka? Skulle jag bli stämplad för min bakgrund? Och framför allt, vilka var de här ungsvenskarna? Mattias Karlsson brukar ofta säga att folk verkar tro att “De där i SD de är sådana som äter barn” och även jag var fundersam över vad det här var för gäng då min bild av rörelsen i sin helhet formats av den socialdemokratiska och vänsterliberala pressen i Sverige.

 

Jag är glad att jag beslutade mig för att ge Ungsvenskarna en chans. Känslan att för första gången på sju år kunna återfå sin röst och säga vad jag tyckte och tänkte var själsligt befriande. Att umgås med folk som delade mina frågeställningar och min problembild utan allehanda ursäkter kan inte beskrivas i ord. Snabbt började kontaktnätet växa, folk uppskattade vad jag hade att komma med. Förtroende bildades mellan mig och andra ungsvenskar runt om i landet. Jag kan idag räkna vänner från Småland och Skåne till Uppsala och vidare över den mäktiga dalälven. Jag har besökt intressanta resmål och aktiviteter med förbundet som Midsommarfirandet i Hässleholm där jag lärde känna flera politiker från andra länder.

 

Den socialdemokratiska bilden som matats in i flera års tid att rörelsen skulle bestå av rasister och kvinnohatare kan jag nu med säkerhet avfärda som politisk vinklad propaganda. Bland de mer framträdande i min bekantskapskrets i ungdomsförbundet hittar jag folk från världens alla hörn och alla dess hudfärger, män och kvinnor. Vi samlas alla i ungsvenskarna genom vår gemensamma tro på vårt land, det konstruktiva samhället och framtidens folkhemsbygge.

 

När vi nu går in mot 2018 års valrörelse så hyser jag inga tvivel om att vi kommer göra det med kraft och energi. Den sammansvetsade rörelse som formats kring Tobias Andersson efter uteslutningen av det gamla förbundet är idag en väl fungerande organisation som ständigt växer. Vi ungsvenskar måste sätta på oss våra bästa gå skor och bege oss ut, på gator och torg och prata med väljarna. Vår styrka ligger i folkviljan, som gång efter gång bekräftats ligga med våra åsikter.

 

Det hänger på oss ungdomar att inge förtroende bland väljarna genom vår glada optimism och energifulla dröm om det bättre Sverige. Jag skulle bli mycket förvånad om vi inom Ungdomsförbundet inte blir en av de viktigaste verktygen för partiet i detta val. Med all den ungdomliga energin som förbundet besitter kommer vi, alla tillsammans ge seger åt partiet för att kunna fortsätta kampen för ett fritt, demokratiskt och svenskt Sverige.

 

Wilhelm Eriksson - Bostadspolitisk talesperson

 

Mest omtyckta inläggen

Tobias Andersson

Nyttja beredskapskrediten

Försvaret är magert… Men det många inte vet är hur illa det står till i Sve...

Tobias Andersson

För ett sammanhållet Sverige - där alla känner trygghet

I år är det val. Det är ett ödesval för Sverige och dess medborgare. I fyra...

Tobias Andersson

Bredare inkludering under veterandagen

2008 tog man beslutet att Sverige skulle ägna den 29 maj åt att hedra och m...

Tobias Andersson

Flera ungsvenskar på partiets förslag till riksdagslista

(Ebba Hermansson) Idag presenterade partiets valberedning sitt förslag till...