Opinionsblogg

När Sverige brinner och politikerna pekar finger

 
 
Bilden av Sverige har hamnat i fokus de senaste veckorna i internationella medier. Som en följd så tog debatten fart även här i Sverige. Regering och med stöd från diverse sympatisörer inom akademin och journalistkåren har gått till hårt angrepp mot alla som har kritiserat den förskönande bilden av Sverige.


Vår justitieminister sitter i bästa sändningstid och i sann socialdemokratisk anda åter försöker försköna den bild av Sverige som allt färre svenskar känner en koppling till. Mycket av den kritik som riktats mot Sverige är inte tagen ur tomma intet. När blåljuspersonal blir systematiskt attackerade i segregerade områden, när poliser säger upp sig på löpande band och nya kravaller rasar i våra utanförskapsområden så utarmas det sociala kontraktet.


På regeringen så låter det som om alla är skyldiga för dagens situation, utom just regeringen själv. Det är resten av EU som vägrar vara mer solidariska, det är den förra regeringen som inte gjorde tillräckligt, det är ett Sverige som har varit naivt. I denna argumentation så lyckas man helt och hålla missa att tala om sin egen roll i skapandet av dagens situation. Socialdemokraterna, partiet som aldrig missar ett tillfälle att konstatera att det var man som byggde välfärden och folkhemmet kan inte ta sitt ansvar för hur man raserar det generationer av svenskar har byggt upp.


Vi Sverigedemokrater och Ungsvenskar har länge varit ensamma om att lyfta fram dessa problem som man under lång tid har kunnat koppla till Sveriges ansvarslösa migrations- och integrationspolitik. Vi har varit konsekventa medan övriga partier har vänt kappan efter viden för att cyniskt jaga makten. Sverige förtjänar något bättre.


Det Sverige behöver idag är rakryggade politiker som vågar stå för sina handlingar och som inte står och pekar finger på tidigare regeringar utan istället tar taktpinnen och sätter Sverige som högsta prioritering. Det är dags att ta upp det gamla mantrat ”Gör din plikt, kräv din rätt”

Dennis Askling - Suppleant i Nationella Arbetsgruppen Ungsvenskarna SDU
Lars Larsson – Ungsvenskarna SDU
 

Kommentarer

#1 - Tim

USELT!

Kommentera